Politika privatnosti

Udruga Prijatelji svetog Martina (dalje: Udruga), Trg slobode 16 a, Beli Manastir, tel: +385 97 698 2901, e-mail: prijatelji.sv.martina@gmail.com

  1. PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTITU PODATAKA

  2. tel: +385 97 698 2901, e-mail: prijatelji.sv.martina@gmail.com

  3. SVRHA I PRAVNI TEMELJI ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA

    1. Vaše osobne podatke koji su nužni u svrhu izvršavanja službenih zadaća i ovlasti Udruge obrađujemo u smislu članka 6. stavka 1. točke (e) UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Opća Uredba). Navedene zadaće i ovlasti propisane su odredbama Opće uredbe te Zakona o provedbi Opće uredbe, a iste uključuju:

      — prikupljanje i upotreba informacija prilikom prijave predmeta za donaciju i prijava za volontiranje;

      — prikupljanje i upotreba informacija prilikom upita za donaciju ponuđenih predmeta i upita za potrebu volonterske pomoći;

      — prikupljanje informacija dobivenih kroz kontakt formu kako bi se ostvario daljnji kontakt;

    2. Vaše osobne podatke obrađujemo ispunjavajući svoje pravne obveze u smislu članka 6. stavka 1. točke (c) Opće uredbe u svrhu:

      — odgovaranja na upite dobivene putem kontakt forme;

      — dogovaranje donacija predmeta;

      — dogovaranje pomoći volontera;

    3. Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem legitimnog interesa u smislu članka 6. stavka 1. točke (f) Opće uredbe, u svrhu:

      — sudjelovanja na bilo koji način u svim oblicima aktivnosti Udruge

    4. Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) Opće uredbe, u svrhu:

      — boljeg funkcioniranja svih značajki internetskih stranica i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva

  4. KORIŠTENJE KOLAČIĆA (COOKIES)

    — na službenim internetskim stranicama www. koriste se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server), putem kojeg davatelj usluge pristupa Internetu (ISP) prikazuje web stranicu.

    — kolačići nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje kolačić na poslužitelj internetske stranice prilikom povratka korisnika na njega.

    — Na našim stranicama koriste se tehnički kolačići (obavezni kolačići, ne mogu se isključiti) koji su nužni za funkcioniranje Internet mjesta te pružanja boljeg korisničkog iskustva.

    — više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://.(???)

  5. KOJA SU VAŠA PRAVA U VEZI OBRADE OSOBNIH PODATAKA

    Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem ili putem elektroničke pošte koristeći naše kontakt podatke koji su navedeni na sljedećoj poveznici: https://

    Vaša prava su:

    1. Pravo na pristup osobnim podacima

      Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima koje obrađujemo o Vama i možete zatražiti detaljne informacije osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti/kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni. Pristup osobnim podacima može biti ograničen samo u slučajevima propisanim pravom Unije ili našim nacionalnim zakonodavstvom odnosno kada se takvim ograničenjem poštuje bit temeljnih prava i sloboda drugih.

    2. Pravo na ispravak osobnih podataka

      Imate pravo zatražiti ispravljanje ili dopunjavanje osobnih podataka ako Vaši podaci nisu točni, potpuni i ažurni. Da biste to učinili, pošaljite svoj zahtjev nama kao voditelju obrade elektronički putem.

      Napominjemo kako je u zahtjevu potrebno specificirati što konkretno nije točno, potpuno ili ažurno i u kojem smislu bi navedeno trebalo ispraviti te dostaviti potrebnu dokumentaciju u prilog svojih navoda.

    3. Pravo na brisanje

      Imate pravo tražiti brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

      - Vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koje smo ih prikupili ili obradili;

      - povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) ili člankom 9. stavkom 2. točkom (a) i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;

      - uložili ste prigovor na obradu svojih osobnih podataka u skladu s člankom 21. stavkom 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ako ne postoje naši jači legitimni razlozi za obradu;

      - osobni podaci nezakonito su obrađeni;

      - osobni podaci moraju se brisati radi poštivanja pravne obveze iz prava Unije ili prava države kojoj podliježe voditelj obrade

      - osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz članka 8. stavka 1.

    4. Iznimke vezane uz ostvarivanje navedenog prava predviđene su člankom 17. stavkom 3. Opće uredbe

      Navedena prava nisu primjenjiva u mjeri u kojoj je obrada nužna:

      - radi ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja;

      - radi poštovanja pravne obveze kojom se zahtijeva obrada u pravu Unije ili pravu države članice kojem podliježe voditelj obrade ili za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti voditelja obrade;

      - u svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili u statističke svrhe u skladu s člankom 89. stavkom 1. u mjeri u kojoj je vjerojatno da se pravom iz stavka 1. može onemogućiti ili ozbiljno ugroziti postizanje ciljeva te obrade; ili

      - radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

    5. Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka

      Imate pravo ishoditi ograničenje obrade ako:

      - osporavate njihovu točnost;

      - ako je obrada nezakonita, a protivite se njihovom brisanju;

      - ako voditelj obrade više ne treba osobne podatke ali ste ih zatražili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;

      - ako ste uložili prigovor na obradu Vaših osobnih podataka.

    6. Pravo na prigovor

      Ako Vaše podatke obrađujemo u svrhe izvršavanja zadaća od javnog interesa ili pri izvršavanju svojih službenih ovlasti ili se prilikom obrade istih pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade.

  6. DAVANJE NA KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

    U određenim okolnostima, imamo pravnu obvezu proslijediti Vaše osobne podatke, a obradom osobnih podataka može biti obuhvaćen i međunarodni prijenos istih. Pravna obveza može proizlaziti iz nacionalnih propisa ili iz propisa EU. Primjerice nekada je potrebno poduzimanje zajedničkih nadzornih aktivnosti nadzornih tijela država članica ili je potrebno poduzeti radnje s ciljem naplata izrečene, a neplaćene kazne. Dakle, Vaši podaci prosljeđuju se drugim primateljima kad nas obvezuju relevantni propisi u opsegu koji je potreban za ostvarenje utvrđene svrhe.

    Vaši osobni podaci neće se prosljeđivati trećim stranama u svrhe izravnog marketinga.

  7. SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

    Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i povjerljivost u njihovoj obradi te omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka, smanjenje količine podataka, opseg njihove obrade, razdoblje pohrane i njihovu dostupnost.

    Poduzimamo sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi spriječili slučajno ili nezakonito uništavanje, gubitak, izmjene, neovlašteno korištenje, otkrivanje uvid ili pristup podatcima.

    Svi zaposlenici voditelja obrade obvezuju se na čuvanje osobnih podataka potpisivanjem izjave o povjerljivosti.

    Djelatnici Udruge dužni su kao profesionalnu tajnu odnosno kao drugu odgovarajuću vrstu tajne, sukladno zakonu kojim se uređuje tajnost podataka, čuvati sve osobne i druge povjerljive podatke koje saznaju u obavljanju svojih dužnosti. Navedena obveza traje i nakon prestanka djelovanja u Udruzi.

  8. VREMENSKO RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

    Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

  9. KONTAKT INFORMACIJE

    Ako imate pitanja u vezi obrade Vaših osobnih podataka, možete nam se obratiti na mail: prijatelji.sv.martina@gmail.com ili na telefon +385 97 698 2901.

  10. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

    Politiku privatnosti redovito ažuriramo kako bi ista bila točna i ažurna te zadržavamo pravo promjene sadržaja iste ako smatramo da je to nužno. O svim izmjenama i dopunama bit ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

Prijatelji svetog Martina

Socijalna burza

prijatelji.sv.martina@gmail.com

T: +385 97 698 2901

IBAN: HR67 2500 0091 1014 18431

© 2020 Sva prava pridržana

Europski fondovi

www.esf.hr Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.